История

 

Използването на лечебните свойства наприродатае старо колкото света.
А от средата на миналия век има наблюдения, доказващи ефекта на екстракта от семена на грейпфрут.Показателен е факта, че екстракта от семена на грейпфрут е мощен естествен антибиотик. Той притежава свойството да елиминира от организма около 800 вида бактерии и вируси и около 100 вида гъбички.

Цитромикс® с екстракт от семена на грейпфрут, съдържаценнибиофлавоноиди(много висока концентрация – 1200мг/100 мл). Биофлавоноидитепридаватхарактерният оранжев, жълт иличервенцвят на плодовете и зеленчуците и имат благоприятно действие върхуздравето ни. Със своето антиоксидантно действие възпрепятстватформирането на свободнирадикали – съединения с потенциално опасно действие върхуклетките и тъканите в човешкототяло.

Биофлавоноидите забавят процесите на стареене, намаляват риска от възникването на злокачественитумори и развитиетонаатеросклероза. Влияят благоприятно и върхусърдечно-съдовата системакатопредотвратяватнатрупването на плаки по стените на кръвоноснитесъдове и намаляватнивата на “лошия” холестерол в кръвта. Те подкрепятимунната система на организма.Подобно на витамините, флавоноидитеса част от метаболитнитепроцеси на човешкияорганизъм. Специалиститепрепоръчват да се приематбиофлавоноиди ежедневно. Те не само се усвояватнапълно от организма, но и се изхвърлятлеснопорадиводноразтворимата си структура, коетоправиЦитромикс® напълно безвреден и подходящ за възрастни и деца над една годишна възраст.

В уникалната формула на Цитромикс® сме добавили и комплекс от витамини, което подсилва ефекта на продукта и го прави уникален имуностимулатор.

 

Производството на Цитромикс® -екстракт от семена на грейпфрут – се извършва в новия фармацевтичензавод на ВЕТПРОМ. Предприятието отговаря на всички международни изисквания и е сертифицирано по GMP, HACCPиISO.Високото качество на Цитромикс се гарантира чрез методи за постоянен контрол и анализ от сертифицираналаборатория. В Цитромикс няма консерванти, което е допълнителнопредимство.

 

Ефектите на Цитромикс® са многопосочни:

  • благоприятства по-лесното възстановяване от остри и хронични инфекции;
  • подпомага организма за преодоляването на алергични и възпалителни реакции;
  • подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система;
  • повлиява благоприятно функцията на стомашно-чревния тракт, балансира чревната флора;
  • подпомага имунната система и доброто ѝ функциониране;
  • укрепва антиоксидантната защита на организма, намалява окислителния стрес.

 

Само с 12 капки дневна доза може да си набавите:

Екстракт от семена на грейпфрут – 0,47 гр.;

Витамин С – 20 мг.;

Биофлавоноиди – 6,56 мг.;

Витамин А – 438 мкг.;

Витамин Д – 5,5 мкг.